Episka adhdministeriet

Det här känns som början på något stort.

Idén föddes redan för ett år sedan. Adhdministeriet – vilket bra namn! Vi borde blogga om adhd och bidra till att minska stigmatiseringen av psykisk ohälsa. Stora planer, banner och logga. Köpte domän och tvingade maken att programmera i timtal.

Som du kanske förstår blev projektet aldrig sjösatt. Inspirationen sinade och energin tog slut. Det blir lätt så när man har en funktionsuppsättning som bjuder på exekutiva svårigheter, koncentrationsproblem och en rastlös själ som ivrigt skyndar vidare om inte allt är helt perfekt. Svart eller vitt. På eller av. Så fick några av oss jobb, andra fick barn och tiden flög förbi.

Som nyförlöst småbarnsmorsa kände jag mig varken kreativ eller inspirerande. Kräk på axeln och sömnbrist är inte ett bra grund om man vill driva blogg och skriva text. Eller typ tänka.

Men nu är babybubblan bortblåst och lågan har tänts igen. Jag ser fram emot att skapa något nytt tillsammans med detta fantastiskt färgglada gäng. Jag tror att vi tillsammans kan ha bildat Sveriges ärligaste, spretigaste och förmodligen intressantaste blogg. Vi ska minsann visa alla neurotypiska tråkmånsar att olikheter är en tillgång!

Vad gör vi – nu kör vi!

Taggar:
1Kommentera
  • Bo Skjenneberg

    12 november, 2015 at 07:38 Svara

    Hej! snubblade över er superbra blogg efter att ha läst artikeln i Nacka Värmdö Posten.

    Ville bara ge stöttande ord och uppskatta er filosofi, det finns som ni vet mycket kvar innan vuxna och inte minst barn med neuropsykiatriska diagnoser inte stigmatiseras och vi måste jobba för att alla bemöts med respekt och nyfikenhet när man inte alltid beter sig som ”alla andra” eller ”normalt”.

    Jag vill tipsa er om en doktor i USA jag känner gott och som skriver mycket på sina sidor, på FB och på föreläsningar internationellt. Han jobbar med alla åldrar men är specialist på barn, och som ni vet är risken större för att våra barn får en diagnos inom detta spektret om en förälder har det, och tyvärr får barnen ofta diagnosen alltför sent.Han är en av världens ledande inom forskning och helhetlig behandling av ADHD, Aspergers, Autism etc, har skrivit 4-5 fantastiska böcker och 3 december är han i Sverige för första gången! Kolla också på FB: Dr Robert Melillo. Hoppas ni tycker detta är intressant och kanske kommer ni på föreläsningen 🙂

Lägg till en kommentar