Karin Elfs prifilbild

Ja just ja! Jag är ju inte alls deprimerad!

Hur mår jag egentligen?  Är jag deprimerad eller är jag glad? Jag vet nämligen inte sånt.

För jag minns inte hur jag mådde igår, eller förra veckan och ibland inte heller hur jag mådde för en timme sedan. Jag vet bara nu. Som det känns nu så har det väl alltid varit och kommer alltid fortsätta vara? Eller?

Jag får lov att fråga min man om jag varit ledsen under en längre period när jag i stunden är ledsen. Nej, brukar han svara. Men det minns jag själv inte.
Så, för att bringa någon sorts klarhet i mitt eget mående, har jag skapat denna enormt avancerade skattningstabell:
Dagens datum, två kolumner – en för förmiddag och en för eftermiddag.
Röd prick =  Gråter
Grön prick = Leende ansikte med öppen mun och leende ögon
Jag har tejpat snören runt en grön och en röd penna som sitter fast på kylskåpet bredvid lappen (jag curlar mej själv genom att alltid ha pennorna hängandes vid pappret).
blogg mående
Funkar den då? Ja, faktiskt! För någon vecka sedan drabbades jag av akut ledsenhet och världen blev mörk. Men då tittade jag på min lapp och kunde se att jag har faktiskt mått bra de flesta dagarna och det i sig gjorde att ledsenheten blev mer hanterbar. Ledsenheten fick ta den plats den behövde där och då men inte mer. Perspektiv på en lapp liksom.
Extra pepp är kylskåpsmagneten!
3 Kommentarer
 • Marie Vennberg

  7 juni, 2016 at 15:30 Svara

  Inte undra på att det inte blir någon ordning, förrens det är en anhörig med till läkaren som kan berätta hur man mår.

 • Jessica hjert flod

  7 juni, 2016 at 17:51 Svara

  Känner igen mig i det där men har inte hittat någon passande lösning för mig än 🙂

  • Rebecca Broberg

   20 juli, 2016 at 16:03 Svara

   Själv har jag en app som heter ”Diary – mood tracker” finns i google play store. Vid ett visst klockslag varje dag kommer en notis med 5 smileys upp, där du väljer hur du mår och sen kan du klicka i olika symboler för vad du gjort idag. (Behöver inte skriva något)
   Så får du en översikt på hur du mått och vad du gjort.
   Funkar toppen för mig, kanske hade varit något?

Lägg till en kommentar