Underlakansjävel!

Vi var på Ikea nyligen.

Ångesten. Alla saker. Att gå i spiraler och komma på 25 andra saker att köpa som man inte tänkt på att man behövde. Skrikande barn. Folk som går MOT färdriktningen (hallå, det finns pilar på golvet!). Min sambos flackande blick.

Orkar inte mäta. Skitsamma, ta bara det du ska ha och gå! Jag vill ut! Nu!

Och sen den totala tröttheten. Att vara kognitivt utmattad i minst ett dygn efteråt. Jag tänker rätt ofta att det är en bra förklaring på hur trött man är när man har adhd, i alla fall när man tvingas prestera. Att ha adhd är som att vara på Ikea – varje dag.

Hur som helst, det var inte det jag ville prata om. Jag vill prata om lakan. Närmare bestämt underlakan.

Man kan ju tänka så här: vi lever bara en gång och då gäller det att fokusera på rätt saker. Men herregud vilken energi det tar varje dag, det där jävla underlakanet som korvar sig på sängen. Vi har en stor säng men bara små underlakan.

Paniken jag känner varje gång bäddmadrassen skymtar där under, eller ännu värre: när den rör min nakna hud. Det är som känslan av ett hårstrå i munnen. Som strumpor som korvar sig i skon. Som jeans som sitter för tight i midjan. Som att titta på andras ögonskräp. Som att åka tunnelbana när det är trångt och alla har morgonandedräkt eller äter äpple. Ja, det är som känslan av allt det, fast kombinerat. På en och samma gång. Det där jävla underlakanet.

– Är du säker på att du tar rätt nu?, säger min sambo när jag väljer ut ett vitt, fint underlakan på Ikea.
– Ja, det står ju här på skylten att det passar vår sängs mått, säger jag och tar några stycken. Bara för att bunkra upp.

När vi kommer hem är det ett faktum. Det passar inte den här gången heller.

Varför Ikea? Varför säger ni att det passar när det inte gör det? Det ser ut som att vår säng har på sig en alldeles för liten tröja.

underlakan adhd
!!!!!!!#/%#/%#/%#/%#/%#/(%#/%#(€(&!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
4 Kommentarer
 • Linda

  30 oktober, 2015 at 21:30 Svara

  Fantastiskt jävla fint skrivet! ♥️?

 • Gunilla Johansson

  31 oktober, 2015 at 14:42 Svara

  Samma här med underlakan tills jag köpte billiga vita på ellos med resår runt. Sitter perfekt på madrassen! Tror de kostade 63 kr
  kr. Både billigt och bra ?

  • Angelica

   31 oktober, 2015 at 17:24 Svara

   Tack för tips!

 • Johanna obbel

  10 november, 2015 at 20:37 Svara

  Så snart är puzzlet lagt! Ditt inlägg var en bit ?Väntar på svar ifrån utredaren om jag har diagnos,Adhd. Är mamma till två killar på 4 och 2 och blev tipsad av en kollega att jag skulle kolla in ert inslag på tv 4 ,tack ! Fan vill dra ihop ett gäng här i Göteborg (Kungsbacka)jag med . Hur gjorde ni? Johanna

Lägg till en kommentar