Vår föräldragrupp med i Aftonbladet

Igår publicerade Aftonbladet en artikel om den unika mammagruppen som jag och Angelica startade i våras. Nu vill vi inspirera fler att göra samma sak!

Vårt mål är att öka kunskapen bland allmänheten och minska stigmatiseringen kring psykisk ohälsa i media. Vi kräver ett kunskapslyft i allmänvården (till exempel MVC och BVC) så att de börjar presentera sin information på ett tydligare sätt, samt börjar fokusera mer på hur den blivande eller nyblivna mamman mår. På sikt kan detta minska den psykiska ohälsan bland kvinnor i landet, enbart genom kunskapsspridning.

Hela oktober är ju den internationella ”adhd awareness month”, så vi hoppas att denna uppmärksamhet ger ringar på vattnet. Femton minuter i rampljuset räcker nämligen inte för att radera alla fördomar mot diagnoser och psykisk ohälsa. Men visst är det en bra start!

Artikeln hittar du via länken nedan:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/naranyheter/article21529101.ab

1Kommentera
 • Linnea

  21 oktober, 2015 at 00:29 Svara

  Hej! Blev väldigt inspererad av eran interjuv på P4 extra igår då jag själv är i samma situation, mamma med adhd, har en son på 19 månader men ingen att diskutera med i samma situation. Vill också starta en mamma gupp för mammor med adhd.
  Har lite fråger kring de:
  Hur startade ni eran mammagrupp??
  Hur annonserar man ut de på rätt sätt??
  Vad diskuterar ni i gruppen??
  Har börjat i en adhd grupp som vuxenpsyk ordnat men ingen av dem har barn, jag har själv aldrig gått i någon ”vanlig” mammagrupp för kännde mig så utanför o känner ingen med adhd så vet inte vart jag skall börja fråga om de är någon mer som är i samma situation o är intresserad att starta en adhd mammagrupp.

Lägg till en kommentar